tirsdag den 2. april 2013

Chokolade banan kage

Kage til arbejdet (som sædvanlig), men med et flag i anledningen af firmaets fødselsdag.
Jeg var noget skeptisk over for denne kage. Chokolade- og banankage i et. Resultatet blev dog rigtig godt. Kagen har en meget fast/stærk struktur, som ikke bare flader fra hinanden. Måske skyldes det også lidt, at jeg gav kagen 45 minutter i ovnen i stedet for opskriftens forskrevne 30 minutter - den var bare stadig ret flydende efter 30 minutter.

Kagen er tyvstjålet fra kageopskrifter.dk, hvor den står i sektionen med fedtfattige kager. Og det tør siges, da der ikke skal bruges noget smør (måske lige til at smøre formen), da dette er blevet erstattet af banan. Banan er dog også en fed frugt, så det passer nok alt sammen godt sammen. Jeg valgte at tilføje chokoladestykker til blandingen.

Ingredienserne, som jeg brugte.


300 g mel
3 tsk bagepulver
25 g kakao
215 g sukker
1/4 tsk natron
2 æg
1 3/4 dl kogende vand
1 tsk vanilleessens
2 mosede bananer (vægt uden skrald: 127 g)
100 g mørk chokolade.

Glasur:
100 g Philadelphia Neutral
60 g flormelis
1 spsk varm mælk
1 spsk kakao.


  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Sukker og æg piskes sammen med en el-pisker.
  3. Mos de to bananer med en gaffel.
  4. Skær chokoladen ud i mindre stykker.
  5. Hæld alle ingredienserne i sukker/ægge massen og bland det med el-piskeren.
  6. Smør en springform og held dejen i.
  7. Bag dejen i 30-45 minutter, indtil at en kødnål kan tages ud, rimelig fri for chokolademasse.
  8. Tag kagen ud og dæk den til med sølvpapir og lad den køle af.
  9. Efter afkølingen laves glasuren ved at blande alle ingredienserne grundigt med en el-pisker.
  10. Smør glasuren på den afkølet kage. Glat det ud med bagsiden af en ske, som køres i små runde bevægelser.
Opbevar kagen i køleskab, hvis den ikke skal burges med det samme.

Ingredienserne til kagen er klar.
Sukker og æg pisket sammen.
Bananer før mosning.
Bananer efter mosning.
Det hele blandet sammen.
Smurt springform, med det eneste smør, som kom "i" kagen.
Kagedej i formen.
Den færdige kage, uden glasur.
Glasuren, klar til at komme på kagen.
Det færdige resultat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar