Ingredienser

Hvidløg / fed

De fleste ved forhåbentligt hvad et hvidløg er, så det vil jeg ikke fortælle så meget om. Et hvidløg består af en række enkelte "fed", som ofte er nævnt i opskrifter. Hvidløg består af en yderskal, som er tør og næsten falder af af sig selv. Man kan med de bare næver tage feddene af. Hvert fed har også en tør skal, som skal pilles af, inden feddet bliver brugt. Jeg plejer at skære en smule af hver ende af feddet, inden jeg piller skallen af.
Findes ofte i grøntsagsafdelingen, men kan også findes andre steder, da det ikke behøver køling på samme niveau som grøntsager.

Et fed af taget af hvidløget

Kakao

Pulvert, som chokolade laves af. Når man bruger kako i opskrifter, skal man ikke forveksle det med kakao, som man blander i mælk for at lave kakaomælk, da dette ofte indeholder sukker og andre ting. Kakaopulver er meget fint og har en super evne til, at farve, som dog ikke er lige så "farligt" som farve fra rødbeder. Ofte skal der bruges 1-2 thesker i en opskrift.
Kig i afdelingen med mel og andre kagerelateret ting. Kan også nogle gange findes sammen med kakaomælkspulver.

Kakao fra en NEM butik 

Muskatnød

Rives ofte (altid?) på et rivejern og bruges bl.a. i bechamelsauce. Nødden har en kraftig smag, så der skal ofte ikke bruges særlig meget i retten. Jeg bruger altid Santa Maria Muskatnød, men det skyldes ikke et nært forhold til lige dette mærke, men nærmere fordi jeg ikke kender andre indpakninger. Der er to muskatnødder i posen, som burde række til mange retter.
I supermarkeder finder man denne sammen med de andre krydderier.

Santa Maria Muskatnød
Santa Maria Muskatnød

Vaniljesukker

Vanilje behøver nok ikke en nærmere introduktion. Bruges ofte i kager Når en ret omtaler vaniljesukker, er der tale om pulverformen, som købes i små plast-dåser. For mig er det vaniljedukkeret på billedet herunder, som jeg ofte støder ind i. Normalt i en ret bruges der 1-2 tsk.
Kig efter det sammen med mel og andre kagerelateret ingredienser.

Vaniljesukker


Ingen kommentarer:

Send en kommentar