tirsdag den 2. april 2013

Gulerodskage

En klassisk gulerodskage med flødeosteglasur.
Hvem kan ikke lide en gulerodskage? Ja, jeg har ikke mødt nogen endnu og det er et sikkert hit hos folk. Denne blev lavet på bestilling af en veninde, som jeg skulle besøge. Opskriften er ikke helt den jeg plejer at lave (lyder som om jeg har gjort det tusinde gange!), men resultatet er ikke til at tage fejl af.

Min store inspirationskilde, kageopskrifter.dk, hjalp mig til opskriften her. De andre gange, hvor jeg har skulle lave kagen, har jeg brugt en foodprocessor til at rive gulerødderne, da det syntes at være det hurtigste. Men med tiden det tager at stille den op, køre gulerødderne igennem og opvasken bagefter, går det lige så hurtigt at gøre det på et rivejern.

Ingredienser:

300 g farin
2 dl olie
4 æg
275 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt (fint eller kværnet)
1 tsk natron
2 tsk kanel
375 g revet gulerod
1 tsk vaniliesukker

Glasur:
200 g flødeost
2 spsk vand
1 dl flormelis
2 tsk citronsaft

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Farin og olie blandes.
  3. Rør æggene i massen.
  4. Bland mel, bagepulver, salt, natron, kanel og vanilie i en skål og sigt det over i massen.
  5. Riv gulerødderne ned i massen med det fine rivejern.
  6. Vend det hele rundt med en ske.
  7. Smør en bradepande, held massen over i og sæt det i ovnen. 
  8. Bages i 50 minutter.
  9. Tag kagen ud og dæk den til med sølvpapir og lad den køle af.
  10. Nogle timer senere, når kagen er kølet af (evt. næste morgen) blandes ingredienserne til glasuren og piskes sammen med en el-pisker.
  11. Smør det ud over kagen.
Skal opbevares i køleskab.
Ingredienserne til kagen, men ikke glasuren.
Olie og farin blandet sammen.
Nu også med æggene.
Alle de tørre ingredienser blandet sammen.
Det hele blandet sammen, mangler kun gulerødderne.
De revet gulerødder.
Så er gulerødderne også blandet i.
Smurt bradepande.
Dejen klar til at komme i ovnen.
Kagen ude af ovnen.
Ingredienserne til glasuren.
Blandet sammen, klar til at blive påført.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar