![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghmDlYh3IOvWQM_Tb8Jda3JbU4AYWpVZAU4YXClIK4PBx1Tw_OEvRTvwdEbOu2qlhTHI4p-THdWzDA43_5QBll2mHwM38TM90NAgYECF7Ya5M2JLpSrGoAtwV3J7s-3rS75S6D7fd3KGRx/s640/WP_20130309_028.jpg) |
Flødeis med lidt chokoladesovs på. |
Denne opskrift er en af nemme og hurtige. Det tager 10 minutter at lave selve isen, men det tager så 4-5 timer i fryseren, før det bliver til rigtig is. Jeg har taget
Arlas opskrift og det eneste jeg har gjort anderledes er, at komme 4 æggeblommer i istedet for tre, men det skyldes at de pastoriserede æg kommer i små beholdere hvor der er to blommer i hver og jeg hader at lade noget gå til spilde.
Ingredienser:
½ liter Piskefløde 38%
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker (ca. ¾ dl)
Korn af ½ vaniljestang
- Hæld fløde op i en skål og brug el-piskeren til det bliver stift. Det skal ikke blive alt for stift - når det begynder at lave grove strukturer, så stopper du og ser om det ikke er rimelig fast.
- Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en anden skål og pisk det sammen til det er luftigt.
- Ved æggesnapsen i flødeskummet forsigtigt.
- Held det op i en bøtte og stil det i fryseren.
- En gang i timen, indtil at det begynder at blive fast, vendes isen rundt med en ske.
- Når det er stift (efter 4-5 timer) er det klart til at blive serveret.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8D4mTq15voMxfWSVlLEV207R07L7-1ze-R4WiIli2CGWNZYDXOMgd_bxla26hAFNOnIcBrFgN7_t49rwJqLvfJm1YMBcN4yUiyqyWhoaJViZGMw9dqFGDsD7UWzcDHTBDuz4SLcA8iHyf/s400/WP_20130309_002.jpg) |
Ingredienserne klar til at gå i gang. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3WwS1J3rIWemFn7a_ktjledvITq1G6Sds73AFMoWXxSxkMLDV8t267321mJ-aKbPoMtLxevLoam3VvSPt6iTZKTTYOgxbihbMgjcYDuWwYMop8LQUUmwjCijyTQIFhehHcqs58kuEhZTf/s400/WP_20130309_003.jpg) |
Flødeskummet pisket. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPYSkWErXWiD_j67aecIVWwhvLCI1TrdQLH2YQ66CEM0pFac4ayGOoglaTx-rdiwq1hCOiWdgYZVkUpyk1FRQUx2HVbyUoQCiAOaF8_A3pxUlMalDhZB1k8JO4kq3vEjiNYM39lxXQn5DN/s400/WP_20130309_004.jpg) |
Vanilestang skåret op, klar til at blive tømt for korn. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvg_Sdmh8Oh8XL2lsBCMBFE-WO5MbpzzZY4Ibt2VfxDOJB8SVwF58ZUWMnfLv7IC84tSj8p6b5sqr3M_r4yh8TEYaGlVqw_7e4mhc7DKIJ9gQd0V24CghbluiDvx-HjjAx_xDCQLTZLJff/s400/WP_20130309_005.jpg) |
Æggeblommer, sukker og vanilekorn pisket sammen. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaihfPYF5Z9ly8uyVGcsIESK4lmhiGx5LPqOhrMFFcFFvscJRPnuqLBKUolnIdLJI-pufa2Dgi3CGfLKRT11GLvDvK65yzRMQQVGhYbfJ4i8xOC6XsPIDGmcuk5Pquu_RIqHF72KVCbmLA/s400/WP_20130309_006.jpg) |
Det hele ved at blive vendt sammen - forsigtigt. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEil3DzXj3taL_yfAew3DtsYyjZpAkA2Rc8R8XyRhyjf9kyy_9QDu5hB6uborJDhA7QnYhltj4NPyB3VngJ3VDhOQUOZdujKPnJjwKKWnvb4JGrNFN1m8c-NhxOQxwkAiLWwcKRiDjkdSU5I/s400/WP_20130309_007.jpg) |
Over i en bøtte med det, klar til fryseren. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar