|
Flødeis med lidt chokoladesovs på. |
Denne opskrift er en af nemme og hurtige. Det tager 10 minutter at lave selve isen, men det tager så 4-5 timer i fryseren, før det bliver til rigtig is. Jeg har taget
Arlas opskrift og det eneste jeg har gjort anderledes er, at komme 4 æggeblommer i istedet for tre, men det skyldes at de pastoriserede æg kommer i små beholdere hvor der er to blommer i hver og jeg hader at lade noget gå til spilde.
Ingredienser:
½ liter Piskefløde 38%
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker (ca. ¾ dl)
Korn af ½ vaniljestang
- Hæld fløde op i en skål og brug el-piskeren til det bliver stift. Det skal ikke blive alt for stift - når det begynder at lave grove strukturer, så stopper du og ser om det ikke er rimelig fast.
- Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en anden skål og pisk det sammen til det er luftigt.
- Ved æggesnapsen i flødeskummet forsigtigt.
- Held det op i en bøtte og stil det i fryseren.
- En gang i timen, indtil at det begynder at blive fast, vendes isen rundt med en ske.
- Når det er stift (efter 4-5 timer) er det klart til at blive serveret.
|
Ingredienserne klar til at gå i gang. |
|
Flødeskummet pisket. |
|
Vanilestang skåret op, klar til at blive tømt for korn. |
|
Æggeblommer, sukker og vanilekorn pisket sammen. |
|
Det hele ved at blive vendt sammen - forsigtigt. |
|
Over i en bøtte med det, klar til fryseren. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar