Terminologi

Sigte

F.eks: At sigte mel
Når man hælder mel i et dørslag/si og ryster denne, så melet langsomt ryger igennem. Dette bruges, til at lufte melet og nedbryde større klumper mel ned. Nogle folk gider ikke, at gøre dette, da de ikke mener at det har nogen effekt. Jeg plejer dog at gøre som opskrifterne befaler.

Smøre (en form)

Ofte, når man bager kager, skal man smøre formen, som kagen skal være i, inden man hælder dejen i. Dette forgår oftes med smør, men nogle opskrifter nævner margarine eller olie. Måden man smøre en form på er enkelt: Man tager en smule smør og tværer det rundt i hele formen, så alt er blevet dækket af en lille lag smør. Gøres let med fingrene, men man kan også bruge et stykke rent køkkenrulle, så man ikke bliver smattet for meget ind selv. Personligt bruger jeg bare hånden og skyller hænderne bagefter.

Stødt

F.eks: Stødt peber
Når en ingrediens er blevet hakket/pulveriseret, så det bliver til pulver. Ofte kan man købe nødder, pepber og andre madvare i to (eller flere) varianter: Helt og stødt. Eksempelvis kan man købe peberkorn til at komme i en peberkværn og stødt peber, som man hælder i en peberbøsse. Til at støde ting hjemme, kan man bruge en morter.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar