Tips

Amerikanske (og andre) mål

Nogle gange støder man ind i opskrifter på nettet, som er skrevet efter amerikanske mål. Dette kan være fustrerende, da jeg ikke fatter hvad der menes med en "cup". Heldigvis er Google din ven. I søgeboksen skriver du hvad der står i opskriften og tilføjer "in dl" bagefter. Så laver Google omregningen for dig.

Søg f.eks på: 2,5 cups in dl
Og resultatet er ca. 5,9 dl.

Google kan lave rigtig mange forskellige omregninger, så bare kast det i hovedet på den.

Planlæg og organiser

Mange gange kan det se uoverskueligt ud, når man står med en opskrift med 15 forskellige ting. Især hvis man ikke har lavet retten før. Derfor er planlægning og organisering det bedste du kan gøre. Gennemgå opskriften. Identificer ting, som er nemme at gøre, f.eks. hakke et løg eller hælde mel, sukker og pagepulver sammen - gør dette inden det hele starter, da de ting godt kan tåle at stå. Er der mange små ting, som skal måles op, så gør dette inden du starter. Hæld tingene op i små skåle, så de er klar til lige at blive hældt i, når de skal bruges.

Gøres disse ting, inden du tænder for kogepladen, forgår det ofte i et helt andet tempo og du slipper for ligepludselig at stresse dig igennem en opskrift, lokalisering af ingredienser i skabene, kontrol (igen) i opskriften, finde dåseåbneren osv.

Smelte chokolade

Der er faktisk ikke så meget hokuspokus i, at smelte chokolade. Flere steder kan man støde ind i, at folk benytter et vandfad. Det går ud på, at tager en gryde med vand og lægger et fad/skål oven i (så skålen hviler på gryden og ikke nede i vandet. Chokoladen kommes op skålen og så varmer man vandet op. Dette gør, at chokoladen bliver varmet yderst forsigtig op, så den ikke bliver overophedet og begynder at skille og lave underlige ting.

Overstående metode benytter jeg mig ikke af. Jeg bruger en gryde med tyk bund og kun skruer mit kogblus op den aller laveste indstilling. Har man gas, skal det være lige inden, at flammen går ud. Sørg for at røre rundt.

Et godt tip: Det tager den tid det skal tage - brug svag varme!.

p.s. brug svag varme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar