lørdag den 9. marts 2013

Tigerkage


En Tigerkage i ovnen.
Jeg glemte at tage et billed af det færdige resultat, så her er det tættestes (som slet ikke ligner slutresultatet).
Igen har jeg været doven. Tigerkagen er blot en variant af marmorkage eller sandkage, alt efter hvem man taler med. Det er dog lidt interessant at man i et af lagene i kagen har valgt at bruge chokolade i stedet for ren kakao. Men ud over dette, er det en ret almindelig marmorkage.

Opskriften er tyvstjålet fra Kageopskrifter.dk og kræver at man river 150g chokolade, hvilket godt kan tage lidt tid, da chokoladen er hård og efterhånden som man arbejder med det, smelter det også. Måske en foodprocessor kunne gøre det hurtigere og nemmere, men det har jeg ikke prøvet mig med. Næste gang vil jeg nok vælge at finthakke det i stedet.

Jeg prøvede at bruge el-piskeren hele vejen igennem opskriften, i stedet for at røre tingene sammen manuelt. Hav et viskestykke klar som skjold omkring el-piskeren, da det godt kan give en smule griseri - til gengæld går det hurtigt.

Opskriften beskriver også, at man skal bruge en kniv til at lave siksak mønster i dejen, så man får tigerstriber frem. Dette lykkedes ikke helt for mig, så kagen så ret kedelig ud. Men smagen er fin.


500 g smør
6 æg
1 spsk bagepulver
150 g mørk chokolade, revet
375 g sukker
650 g hvedemel
1½ dl mælk

  1. Riv chokoladen ned i en skål. Imens man river chokoladen, kan man ende op med små stykker chokolade, som er svære at rive - bare stop og kom stykkerne ned sammen med det revet.
  2. Tænd ovnen på 170 grader.
  3. Skær smør ud i nogle klodser i en stor skål og giv det 30 sekunder i mikrobølgeovnen, så det bliver blødt.
  4. Hæld sukker i smørret og pisk det sammen med el-piskeren.
  5. Kom alle æggene i og pisk det.
  6. Kom mel og bagepulver i og pisk det - det kan være tungt for el-piskeren at gøre.
  7. Kom 1/3 del af dejen ned til chokoladen og bland det godt sammen, brug bare en ske til dette.
  8. Smør en braddepande.
  9. Lav et lag med lyst dej, så et lag med chokoladedej og så endnu et lag af det lyse.
  10. Med en kniv laves et siksak mønster, som kommer til at ligne tigerstriber. Spørg mig ikke hvordan, da mit forsøg på dette mislykkedes.
  11. Bag det hele i ovnen i 1 time og 15 minutter - mærk gerne løbende efter med kødnål, om kagen er færdig inden da.
Ingredienserne til kagen står klar.
Smør og sukker blandet sammen.
Æg er tilføjet.
Mel og bagepulver blandet i.
Chokoladen ligger oven på 1/3 del af dejen, klar til at blive rørt sammen.
Første lyse lag ligger i bradepanden, chokoladedejen oven på.
Chokoladedej spredt ud.
Øverste lag lavet lagt på-

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar