søndag den 3. marts 2013

Hummingbird Cake

Hummingbird Cake, helt tæt på... Mums!
Første gang jeg lavede en kage fra bunden af, uden hjælp, var en Hummingbird Cake. En veninde havde talt meget om den og så en dag fik jeg mig taget sammen til at lave den - og jeg har ikke fortrudt! Jeg vil betegne kagen som en lagkage, er ret tung og smager frisk. Kagen har både ananas og banan i sig, hvilket jeg er stødt ind i nogle personer, som ikke vil spise... dvs. de vil ikke spise kage med frugt. Det lyder til, at de tror de vil støde ind i hele stykker frugt i kagen og resultatet er, at de ikke vil smage. Folk som afviser mad på den måde fatter jeg ikke og det irritere mig faktisk, at de ikke en gang vil prøve - men gerne chokoladekagen ved siden af. Undskyld - jeg måtte bare lige ud med det.

Hummingbird Cake stammer fra det sydlige USA, men jeg har ikke kunne finde ud af hvor navnet stammer fra. Jeg har fundet opskriften på myrecipes.com og oversat tekst og mål til danske forhold. Læg mærke til at stort set alle mål er angivet i deciliter, for sådan gør man det i den opskrift jeg fandt.

Da kagen består af tre lag, skal der bages tre lag i samme størrelse. Hvis man ikke har tre springforme i samme størrelse, kan det derfor være nødvendigt at bage dem i tre omgange, hvilket jeg har været nød til.  Jeg har i min opskrift fjernet pekannødder.

Et tip til dette er, at man vejer den skål man skal lave dejen i, inden der kommer noget i den. På den måde kan du veje skålen med indhold og trække skålens vægt fra, så du ved hvor meget indholdet vejer og derved fordele det nemt i tre portioner - en til hvert lag.

Et andet tip, når glassuren skal fordeles og glattes ud er, at man bruger bagsiden af en ske og køre i små cirkelformede bevægelser. Det synes jeg giver en lidt mere naturlig overflade i forhold til at bruge en kniv.

Ingredienser, kage:

7 dl mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
4,5 dl sukker
1 tsk. stødt kanel
3 store æg
2 dl vegetabilsk olie
1½ tsk. vanilje ekstrakt
1 dåse (2 dl) knust ananas, med vand
4,5 dl hakkede bananer (ca. 4 bananer)

Ingredienser, flødeosteglassur:
400 g flødeost (evt. Philidelphia naturel)
1½ dl smør, blødgjort
5 dl flormelis
1 tsk. vanilje ekstrakt

    1. Tænd ovnen på 180 grader.
    2. Bland mel,  bagepulver, salt, sukker og stødt kanel i en stor skål.
    3. Tilsæt æg og olie.
    4. Omrør (ikke pisk) indtil alle tørre ingredienser er våde.
    5. Rør vanilje, ananas, og bananer i.
    6. Held dejen i tre smurte springforme på 23 cm.
    7. Bages ved 180 grader i 25 til 30 minutter eller indtil at en kødnul kan stikkes rent i.
    8. Lad springforme og kage afkøle i 10 minutter, inden kagen tages ud og køles helt af på riste.
    9. Når kagelagene er kølet af, kan man fortsætte med næste del.
    10. Pisk flødeost og smør sammen med en håndmixer i en skål, indtil det er glat.
    11. Tilføj gradvis flormelissen ved lav hastighed på håndmixeren indtil det er let og luftigt.
    12. Rør vanlien i.
    13. Sammel kagen ved at lægge en bund, komme et lag glassur og lægge næste lag osv. indtil du har samlet kagen. Kom glassur oven på og på siderne af kagen.
    14. Opbevares i køleskabet.
    Ingredienserne - dog skal chokoladen ikke være med!
    De tørre komponenter er blandet sammen.
    Efter sammenblanding af æg og mel i blandingnen.
    Bananer som er ved at blive hakket ud og målt op.
    En dåse knuste ananas. Læg mærke til at
    det ikke bare er dåsen, som er blevet trykket,
    men at man rent faktisk kan købe ananas i
    knus form i stedet for i skiver.
    Banan og ananas på vej til at blive blandet i.
    Det hele blandet sammen - super lækkert.
    Inden det kommer i ovnen.
    Efter det er kommet ud af ovnen.
    Jeg bagte lagene et ad gangen, så de kunne nå at køle af, imens næste lag var ved at blive bagt.
    Glassuren efter at alle ingredienserne er blandet i.
    Lagene, imens kagen bliver bygget op.

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar