søndag den 17. februar 2013

Mickey Mouse Kage

Mickey Mouse Kage, lige fra ovnen
Denne gang havde jeg en mase smør og æg i mit køleskab, som skulle bruges inden længe. Derfor gik jeg på jagt efter en opskrift, som skulle have rigeligt at begge ting. Samtidig følte jeg mig lidt doven (det var søndag eftermiddag!), så jeg ville ikke ud i den helt store omgang med alt for mange specielle ingredienser. Så hvorfor ikke en Mickey Mouse kage?

Kagen er baseret på den klassiske pundkage, hvor man tager et pund smør, sukker og mel og blander disse med nogle ingredienser, som gør kagen til sin egen.

Som med mange af de andre opskrifter jeg følger, fandt jeg denne på Kageopskrifter.dk. Endnu en gang fulgte jeg ikke opskriften nøje, da jeg ikke synes at nødder skal i kager og det mente opskriften. Den oprindelige opskrift krævede også en sandkageform, men jeg ville hellere lave det i en bradepande, så jeg lagde 50% oven i alle ingredienserne, hvilket jeg har gjort i nedenstående.

Læg mærke til at ovnen ikke skal forvarmes.

Ingredienser til dejen:


375 g smør
375 g flormelis
6 æg
375 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vanillesukker

Fyld:

150 g hakket chokolade (70%)  1. Smør kommes i en skål og gives 30 sekunder i mikrobølgeovnen (hvis det kommer lige fra køleskabet).
  2. Med el-piskeren giver du smørret en omgang.
  3. Held flormelis i og lad el-piskeren gøre sit arbejde med dette.
  4. Tilsæt de 6 æg og giv el-piskeren friløb til massen er ensartet.
  5. Mel, bagepulver og vanillesukker blandes i en anden skål og hældes oven i dejen. El-piskeren blander tingene.
  6. Hak chokoladen til mindre stykker og kom den i dejen. Rør med en ske - ikke med el-piskeren.
  7. Smør bradepanden og drys mel i den, så alt smør er dækket af mel.
  8. Fordel dejen ud i bradepanden - det behøver ikke at være perfekt, da dejen fordeler sig, når den bliver varm.
  9. Kom bradepanden i ovnen og tænd ovnen på 165 grader.
  10. Vent en times tid og kagen er færdig. Kontroller evt. med en kødnål.
Ingredienserne er samlet, klar til afgang!
Smørret blev skåret i store stykker, inden de fik en kort tur i mikrobølgeovnen.
Smørret efter en tur med el-piskeren.
Nu også med æg og sukker.
Melet er tilføjet.
Chokoladen er hakket.
Chokoladen er blandet i dejen.
Bradepanden med smør og mel.
Dejen i bradepanden.
Kagen er ved at være færdig - lige 5 minutter mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar