onsdag den 17. oktober 2012

Hulkage

Hulkagen
Hulkagen er en rimelig nem kage at give sig i kast med. Den kræver ikke så mange ingredienser og kan laves i et roligt tempo. Som navnet angiver, så er det en kage med huller i. Endnu bedre, så fyldes hullerne ud med kakaosovs, som gør kagen super lækkert.

Opskriften er lånt fra Arla herfra.

Min version af instrukserne er følgende:

Ingredienser til første del af kagen, nemlig dejen:
3 æg
275 g sukker
1 dl vand
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver

  1. Tænd ovnen, sættes til 175 grader.
  2. I en skål hældes hvedemel og bagepulveret i. Disse ting blandes.
  3. I en anden skål piskes æg og sukker sammen.
  4. Varm vandet (el-koger), men ikke så det koger. 
  5. Hæld vandet i skålen med æg og sukker og pisk det noget mere.
  6. Sigt melet og bagepulveret ned i æg og sukkeret.
  7. Vend det hele forsigtigt, indtil det er blevet glat. Jeg har personlig ikke noget imod, at der er nogle enkelte klumper.
  8. Smør en springform med smør og hæld dejen i.
  9. Sæt det i ovnen i 35 minutter. Kontroller om dejen er færdig med en kødnål.
  10. Tag kagen ud og stik huller i kagen med enden af en rund grydeske eller en blyant. Ca. 10-12 huller burde kunne gøre det. Lad være med, at lave hullerne helt ned til bunden af kagen.

Nu er første del af kagen færdig og skal nu stå og køle af i en times tid. Vask evt. op imens. Når kagen er blivet kølet af, fortsættes opskriften.

Ingredienser til anden del af kagen, den dejlige chokolade fyld:
125 g smør
½ dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk kako
2 dl piskefløde 38%
  1. Hæld alle tingene sammen i en gryde og smelt det langsomt, imens der røres rundt.
  2. Når tingene er smeltet slukkes varmen og lad det køle af i 10 minutter, imens der røres en smule rundt.
  3. Hæld chokoladefyldet i hvert af hullerne. Læg mærke til, at indholdet godt kan falde lidt, så du kan godt hælde mere i, hvis der skulle være overskud.
  4. Lad kagen stå og køle helt af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar